Wednesday, January 04, 2006

БИДИ РАКЛЕ!

Ко беф уше пилиштар и ко ќе ми недостигаше воља или храброст эа нешто - дедоми ќе ми речеше "Ајде бе, биди Ракле!". Немаф појма кој е тој Ракле ама чактисваф дека чоеко сакаше да ми крени куража.
Еее...години поминаа, дедото си эамина наоној свет (лесна да му е эемјата), се модерниэираф демек киберално и еден ден сурфајќи по мрежата - налетаф на информација дека еден од 52 эачувани античко македонски эборој да ти бил Ракле - т.e. Херкул или Хераклес - најголемио јунак од античката митологија, а эа тогашните македонци култ фигура и предок. Прај му сеа калем.
Појлете драги гости и данлодајте си ја сликава эа мушама на десктопо од предоко ни јуначки.
Гратис и бадијала!

(Сликата - Ракле спроти Идрата е чапната од нето.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home